Luk Windows, når du afslutter apps i Mac OS X selektivt eller altid

  • Del Dette
Harris Imagan

Mac OS X åbner som standard vinduer automatisk, når et program afsluttes og genstartes senere. Denne funktion er lånt fra iOS, og den er utrolig nyttig, og når du først bliver afhængig af den, vil du opdage, at den virkelig kan øge din produktivitet ved at give dig mulighed for hurtigt at komme tilbage til arbejdet. Dette gælder især, når du skal afslutte en app eller ti for at frigøre ressourcer til en anden opgave, eller bare for at hjælpe med at bevare fokus og forblive produktiv, når der foregår for meget.

Udenfor det er indlysende anvendelighed, Window Restore-funktionen var splittet, da den først kom til Mac'en, og den fortsætter med at dele en masse mennesker. Der er masser af situationer, hvor du ikke ønsker at genstarte tidligere åbnede dokumenter og vinduer, især når følsomme eller private data blev tilgået, eller når Mac'er, der deles med flere brugere eller endda bruger (uopfordret råd: opsætning af unik bruger konti er en uendeligt meget bedre løsning til multi-bruger og multi-brug Macs). I disse tilfælde er der to måder at håndtere vinduesgendannelse på: at deaktivere det midlertidigt på en per-app-quit-basis – den anbefalede tilgang – eller bare deaktivere funktionen helt – hvilket er mindre anbefalet af årsager, vi vil diskutere. Lad os dække begge muligheder.

Luk alle vinduer fra en app pr. slut-basis

Hvis du hellere ikke altid vil lukke vinduer, når du afslutter, enmidlertidig løsning er at selektivt bruge funktionen "Afslut og luk" i stedet for. Dette fungerer på en pr-applikation-basis og en pr-afslut-basis i stedet, hvilket er perfekt til lejlighedsvis brug:

  • Fra en hvilken som helst applikation skal du holde "Option"-tasten nede, når du trækker apps-navnemenuen ned. , vælg derefter "Afslut og luk alle vinduer"
  • ELLER brug tastaturgenvejen: Command+Option+Q for øjeblikkeligt at afslutte og lukke alle vinduer

Sørg for at have Auto-Save aktiveret, hvis du skal bruge denne funktion, ellers er det bemærkelsesværdigt nemt at miste vigtige ændringer til dokumenter, især hvis du er blevet vant til at stole på automatisk lagring. Dette kasseringstrick har eksisteret i et stykke tid, og det kan anvendes selektivt til hvert enkelt Mac-program.

Indstil til altid at lukke Windows, når apps afsluttes

Deaktivering af vinduesgendannelse påvirker alle programmer, der bruges i Mac OS X:

  • Gennem  Apple-menuen, træk ned til Systemindstillinger, og vælg derefter panelet "Generelt"
  • Tjek boksen ved siden af ​​"Luk vinduer, når du afslutter et program"

Beskrivelsen er ret forklarende "Når det er valgt, vil åbne dokumenter og vinduer ikke blive gendannet, når du gen- åbne en ansøgning”. Dette ender med, at apps opfører sig mindre som iOS og mere som ældre versioner af Mac OS X og Windows, som kan være gode eller dårlige afhængigt af din meningaf dokumentgendannelse og om du nyder at jage efter ting i filsystemet eller ej. Apple aktiverer denne funktion som standard i OS X og iOS, fordi de har fastslået, at det er meget mere nyttigt at være i stand til straks at genoptage ting, hvor du slap, end at gå på jagt-og-hakke gennem filer for at komme tilbage til det, du lavede, og Jeg er tilbøjelig til at være enig med dem, og det sparer i sidste ende tid at lade denne funktion være tændt.

Bemærk, at ovenstående instruktioner er specifikke for OS X 10.8 og nyere. 10.7 bruger kun en lidt anden tilgang, og indstillingen kaldes i stedet for "Gendan vinduer". 10.8+ håndterer i sidste ende denne adfærd meget bedre, og det anbefales stærkt at opgradere fra 10.7.

Igen, hvis du beslutter dig for automatisk at lukke alle vinduer og deaktivere vinduesgendannelsesevnen, anbefales det stærkt at lade automatisk gemme aktiveret universelt, eller for at slå den til igen, hvis du tilfældigvis har deaktiveret den på et tidspunkt. Automatisk lagring er utroligt gavnligt og vil forhindre dig i at miste ændringer til dokumenter, hvilket er endnu vigtigere, når dokumenter ikke længere automatisk genåbnes.

Bemærk, at hvis du beslutter dig for altid at lukke åbne vinduer, bliver det oprindeligt anbefalede "Option+Quit"-trick omvendt. Så i stedet for at kassere vinduer, aktiverer brug af Command+Option+Q selektivt vinduesgendannelse ved en pr-afslutninggrundlag.

Hej! Jeg er forfatter til dette websted. Jeg håber, at mine artikler er nyttige for dig