Sluit Windows wanneer u apps in Mac OS X selectief of altijd afsluit

  • Deel Dit
Harris Imagan

Mac OS X is standaard ingesteld op het automatisch opnieuw openen van vensters wanneer een toepassing wordt afgesloten en later opnieuw wordt gestart. Deze functie is geleend van iOS en het is ongelooflijk handig, en als je er eenmaal afhankelijk van wordt, zul je merken dat het je productiviteit echt kan verhogen doordat je snel weer aan het werk kunt. Dit is met name het geval wanneer u een app of tien moet verlaten om bronnen vrij te maken voor een andere taak, of gewoon om de focus te behouden en productief te blijven wanneer er te veel gebeurt.

Buiten het is een duidelijk nut, de Window Restore-functie was verdeeld toen het voor het eerst op de Mac kwam, en het blijft veel mensen verdelen. Er zijn tal van situaties waarin u eerder geopende documenten en vensters niet opnieuw wilt starten, met name wanneer toegang werd verkregen tot gevoelige of privégegevens, of wanneer Macs worden gedeeld met meerdere gebruikers of zelfs worden gebruikt (ongevraagd advies: unieke gebruikersinterface instellen accounts is een oneindig veel betere oplossing voor multi-user en multi-use Macs). In deze gevallen zijn er twee manieren om vensterherstel aan te pakken: het tijdelijk uitschakelen per app-stop - de aanbevolen aanpak - of gewoon de functie volledig uitschakelen - wat minder wordt aanbevolen om redenen die we zullen bespreken. Laten we beide opties behandelen.

Sluit alle vensters van een app per stop

Als u liever niet altijd vensters sluit bij afsluiten,tijdelijke oplossing is om in plaats daarvan selectief de functie "Afsluiten en sluiten" te gebruiken. Dit werkt in plaats daarvan per applicatie en per stop, wat perfect is voor incidenteel gebruik:

  • Houd vanuit elke applicatie de "Option"-toets ingedrukt wanneer je het app-naammenu opent , kies vervolgens "Alle vensters afsluiten en sluiten"
  • OF gebruik de sneltoets: Command+Option+Q om onmiddellijk alle vensters af te sluiten en te sluiten

Zorg ervoor dat Automatisch opslaan is ingeschakeld als u deze functie gaat gebruiken, anders is het opvallend eenvoudig om belangrijke wijzigingen in documenten, vooral als u gewend bent geraakt aan automatisch opslaan. Deze wegwerptruc bestaat al een tijdje en kan selectief worden toegepast op elke afzonderlijke Mac-toepassing.

Instellen om Windows altijd te sluiten bij het afsluiten van apps

Het uitschakelen van vensterherstel heeft gevolgen voor alle toepassingen die op de Mac worden gebruikt OS X:

  • Ga via het  Apple-menu naar Systeemvoorkeuren en kies vervolgens het paneel "Algemeen"
  • Controleer de vak naast "Vensters sluiten bij afsluiten van een toepassing"

De beschrijving is redelijk verklarend "Wanneer geselecteerd, worden geopende documenten en vensters niet hersteld wanneer u een applicatie openen". Dit leidt ertoe dat apps zich minder gedragen als iOS, en meer als oudere versies van Mac OS X en Windows, wat goed of slecht kan zijn, afhankelijk van jouw meningvan documentherstel en of je het leuk vindt om naar dingen in het bestandssysteem te zoeken. Apple schakelt deze functie standaard in OS X en iOS in, omdat ze hebben vastgesteld dat het veel nuttiger is om onmiddellijk dingen te kunnen hervatten waar je was gebleven, dan om door bestanden te bladeren om terug te gaan naar wat je aan het doen was, en Ik ben het meestal met ze eens, maar als je deze functie ingeschakeld laat, bespaar je uiteindelijk tijd.

Let op: de bovenstaande instructies zijn specifiek voor OS X 10.8 en nieuwer. 10.7 gebruikt alleen een iets andere aanpak en de instelling heet in plaats daarvan "Vensters herstellen". 10.8+ kan dit gedrag uiteindelijk veel beter aan en het wordt ten zeerste aanbevolen om te upgraden vanaf 10.7.

Nogmaals, als u besluit om automatisch alle vensters te sluiten en de mogelijkheid om vensters te herstellen uit te schakelen, wordt het ten zeerste aanbevolen om automatisch opslaan te laten universeel ingeschakeld, of om het weer in te schakelen als u het op een bepaald moment hebt uitgeschakeld. Automatisch opslaan is ongelooflijk voordelig en voorkomt dat u wijzigingen in documenten kwijtraakt, wat nog belangrijker is wanneer documenten niet langer automatisch opnieuw worden geopend.

Merk op dat als u besluit om geopende vensters altijd te sluiten, de oorspronkelijk aanbevolen "Option+Quit"-truc omgekeerd wordt. Dus in plaats van vensters weg te gooien, maakt het gebruik van Command+Option+Q selectief vensterherstel mogelijk bij een per-quitbasis.

Hallo! Ik ben de auteur van deze sites. Ik hoop dat mijn artikelen nuttig voor je zijn