Lukk Windows når du avslutter apper i Mac OS X selektivt eller alltid

  • Dele Denne
Harris Imagan

Mac OS X åpner som standard vinduer automatisk når et program avsluttes og startes på nytt senere. Denne funksjonen er lånt fra iOS og den er utrolig nyttig, og når du først blir avhengig av den, vil du oppdage at den virkelig kan øke produktiviteten din ved å la deg komme raskt tilbake til jobb. Dette gjelder spesielt når du må avslutte en app eller ti for å frigjøre ressurser til en annen oppgave, eller bare for å opprettholde fokus og være produktiv når for mye skjer.

Utenfor det er åpenbart nytte, Window Restore-funksjonen var splittet da den først kom til Mac, og den fortsetter å dele mange mennesker. Det er mange situasjoner når du ikke ønsker å restarte tidligere åpnede dokumenter og vinduer, spesielt når sensitive eller private data ble åpnet, eller når Mac-er som deles med flere brukere eller til og med bruker (uoppfordret råd: konfigurere unik bruker kontoer er en uendelig mye bedre løsning for flerbruker- og flerbruks-Macer). I disse tilfellene er det to måter å håndtere vindusgjenoppretting på: å slå den av midlertidig på per-app-avslutt-basis – den anbefalte tilnærmingen – eller bare deaktivere funksjonen helt – som er mindre anbefalt av grunner vi vil diskutere. La oss dekke begge alternativene.

Lukk alle vinduer fra en app på en per-avslutt-basis

Hvis du heller ikke alltid vil lukke vinduer når du avslutter, enmidlertidig løsning er å selektivt bruke "Avslutt og lukk"-funksjonen i stedet. Dette fungerer på en per-applikasjon-basis og en per-slutt-basis i stedet, noe som er perfekt for sporadisk bruk:

  • Fra et hvilket som helst program, hold nede "Option"-tasten når du trekker ned appens navn-menyen , velg deretter "Avslutt og lukk alle vinduer"
  • ELLER bruk hurtigtasten: Command+Option+Q for å avslutte og lukke alle vinduer umiddelbart

Sørg for å ha automatisk lagring aktivert hvis du skal bruke denne funksjonen, ellers er det bemerkelsesverdig lett å miste viktige endringer i dokumenter, spesielt hvis du har blitt vant til å stole på automatisk lagring. Dette forkastetrikset har eksistert en stund, og det kan brukes selektivt på hvert enkelt Mac-program.

Sett til å alltid lukke Windows når du avslutter apper

Deaktivering av vinduetsgjenoppretting påvirker alle applikasjoner som brukes på Mac OS X:

  • Gjennom  Apple-menyen drar du ned til Systemvalg, og velg deretter "Generelt"-panelet
  • Sjekk boksen ved siden av "Lukk vinduer når du avslutter et program"

Beskrivelsen er ganske forklarende "Når valgt, vil åpne dokumenter og vinduer ikke bli gjenopprettet når du gjenoppretter åpne en applikasjon". Dette ender opp med at apper oppfører seg mindre som iOS, og mer som eldre versjoner av Mac OS X og Windows, som kan være bra eller dårlige avhengig av din meningav dokumentgjenoppretting og om du liker å lete etter ting i filsystemet eller ikke. Apple aktiverer denne funksjonen som standard i OS X og iOS fordi de har bestemt at det er mye mer nyttig å umiddelbart kunne gjenoppta ting der du slapp enn å lete og hakke gjennom filer for å komme tilbake til det du gjorde, og Jeg pleier å være enig med dem, å la denne funksjonen være slått PÅ sparer til slutt tid.

Merk at instruksjonene ovenfor er spesifikke for OS X 10.8 og nyere. 10.7 bruker bare en litt annen tilnærming og innstillingen kalles "Gjenopprett vinduer" i stedet. 10.8+ håndterer til syvende og sist denne oppførselen mye bedre, og det anbefales sterkt å oppgradere fra 10.7.

Igjen, hvis du bestemmer deg for å lukke alle vinduer automatisk og deaktivere vinduets gjenopprettingsevne, anbefales det på det sterkeste å forlate automatisk lagring aktivert universelt, eller for å slå den på igjen hvis du tilfeldigvis har deaktivert den på et tidspunkt. Automatisk lagring er utrolig gunstig og vil forhindre at du mister endringer i dokumenter, noe som er enda viktigere når dokumenter ikke lenger åpnes automatisk igjen.

Merk at hvis du bestemmer deg for å alltid lukke åpne vinduer, blir det opprinnelig anbefalte "Alternativ+Avslutt"-trikset reversert. Så i stedet for å forkaste vinduer, aktiverer bruk av Kommando+Tilvalg+Q selektivt vindusgjenoppretting ved en avslutninggrunnlag.

Hallo! Jeg er forfatter av disse sidene. Jeg håper artiklene mine er nyttige for deg