Mac OS X'te Uygulamalardan Seçerek veya Her Zaman Çıkılırken Windows'u Kapatın

  • Bunu Paylaş
harris imagan

Mac OS X varsayılan olarak, bir uygulamadan çıkıldığında ve daha sonra yeniden başlatıldığında pencereleri otomatik olarak yeniden açar. Bu özellik iOS'tan ödünç alınmıştır ve inanılmaz derecede faydalıdır ve ona bağımlı hale geldiğinizde, işinize hızla geri dönmenizi sağlayarak üretkenliğinizi gerçekten artırabileceğini göreceksiniz. Bu, özellikle başka bir göreve kaynak ayırmak için bir veya on uygulamadan çıkmanız gerektiğinde veya çok fazla şey olduğunda odaklanmayı sürdürmeye ve üretkenliği korumaya yardımcı olmak için özellikle doğrudur.

Dışarıda kullanışlılığı bariz, Windows Geri Yükleme özelliği Mac'e ilk geldiğinde bölünmüştü ve birçok insanı bölmeye devam ediyor. Özellikle hassas veya özel verilere erişilirken veya birden çok kullanıcıyla paylaşılan ve hatta kullanılan Mac'ler söz konusu olduğunda (istenmeyen tavsiye: benzersiz kullanıcı kurulumu) daha önce açılmış belgeleri ve pencereleri yeniden başlatmak istemediğiniz pek çok durum vardır. hesapları, çok kullanıcılı ve çok kullanımlı Mac'ler için çok daha iyi bir çözümdür). Bu durumlarda, pencere geri yüklemesini halletmenin iki yolu vardır: uygulamadan çıkış bazında geçici olarak kapatmak - önerilen yaklaşım - veya yalnızca özelliği tamamen devre dışı bırakmak - tartışacağımız nedenlerden dolayı daha az tavsiye edilir. Her iki seçeneği de ele alalım.

Çıkış Sırasına Göre Bir Uygulamadan Tüm Pencereleri Kapatın

Çıkışta pencereleri her zaman kapatmak istemiyorsanız, birgeçici çözüm, bunun yerine "Çık ve Kapat" özelliğini seçerek kullanmaktır. Bu, uygulama bazında ve bunun yerine çıkış başına temelinde çalışır, bu da ara sıra kullanım için mükemmeldir:

  • Herhangi bir uygulamadan, uygulama adı menüsünü aşağı çekerken "Seçenek" tuşunu basılı tutun , ardından "Tüm Pencerelerden Çık ve Kapat"ı seçin
  • VEYA klavye kısayolunu kullanın: Command+Option+Q anında çıkmak ve tüm pencereleri kapatmak için

Bu özelliği kullanacaksanız Otomatik Kaydet'i etkinleştirdiğinizden emin olun, aksi takdirde önemli değişiklikleri kaybetmek son derece kolaydır. özellikle otomatik kaydetmeye güvenmeye alıştıysanız. Bu silme hilesi bir süredir ortalıkta dolaşıyordu ve her bir Mac uygulamasına seçici olarak uygulanabilir.

Uygulamalardan Çıkarken Windows'u Her Zaman Kapatacak Şekilde Ayarlayın

Pencere geri yüklemeyi devre dışı bırakmak, Mac'te kullanılan tüm uygulamaları etkiler OS X:

  •  Apple menüsünden Sistem Tercihleri'ne gidin, ardından "Genel" panelini seçin
  • "Bir uygulamadan çıkarken pencereleri kapat"ın yanındaki kutucuk

Açıklama oldukça açıklayıcı "Seçildiğinde, yeniden açtığınızda açık belgeler ve pencereler geri yüklenmeyecek" bir uygulama açın”. Bu, iOS'tan daha az ve Mac OS X ve Windows'un daha eski sürümleri gibi davranan uygulamalarla sonuçlanır; bu, sizin fikrinize bağlı olarak iyi veya kötü olabilir.belge geri yükleme ve dosya sistemindeki şeyleri aramaktan hoşlanıp hoşlanmadığınız. Apple, OS X ve iOS'ta bu özelliği varsayılan olarak etkinleştirir, çünkü yaptığınız işe geri dönmek için dosyalar arasında avlanıp gagalamaya gitmektense, kaldığınız yerden hemen devam edebilmenin çok daha yararlı olduğunu belirlediler. Bu özelliği AÇIK durumda bırakmanın sonuçta zaman kazandırdığı konusunda onlara katılıyorum.

Yukarıdaki talimatların OS X 10.8 ve daha yeni sürümlere özel olduğunu unutmayın. 10.7 yalnızca biraz farklı bir yaklaşım kullanır ve bunun yerine ayara "Pencereleri geri yükle" adı verilir. 10.8+, sonuçta bu davranışı çok daha iyi idare eder ve 10.7'den yükseltilmesi önemle tavsiye edilir.

Yine, tüm pencereleri otomatik olarak kapatmaya ve pencere geri yükleme özelliğini devre dışı bırakmaya karar verirseniz, otomatik kaydetmeyi bırakmanız önemle tavsiye edilir evrensel olarak etkinleştirildi veya bir noktada devre dışı bıraktıysanız tekrar açın. Otomatik kaydetme inanılmaz derecede faydalıdır ve belgelerde yapılan değişiklikleri kaybetmenizi önler. Bu, belgeler artık otomatik olarak yeniden açılmadığında daha da önemlidir.

Açık pencereleri her zaman kapatmaya karar verirseniz, başlangıçta önerilen "Option+Quit" hilesinin tersine döndüğünü unutmayın. Bu nedenle, Windows'u atmak yerine, Command+Option+Q'yu kullanmak, her çıkışta pencerenin geri yüklenmesini seçerek etkinleştirirtemel.

Merhaba! Bu sitelerin yazarıyım. Umarım yazılarım sizler için faydalı olur